Президентът на МОК предложи организацията за поеме разходите по ваксиниране срещу

...
Президентът на МОК предложи организацията за поеме разходите по ваксиниране срещу
Коментари Харесай

МОК е готов да плати ваксините на олимпийските спортисти в Токио

Президентът на МОК предложи организацията за поеме разходите по имунизиране против COVID-19 на участниците в олимпийските игри в Токио следващата година.

Говорейки по време на първото си посещаване в Япония от началото на коронавирусната пандемия Бах съобщи, че от почитателите евентуално ще се изисква да имат имунизация, с цел да бъде защитено японското общество, само че отхвърли изказванията, че ще има строги условия за влизане в страната от задгранични спортни последователи. Бах също така сподели, че МОК е все по-уверен в наличието на почитатели на игрите, които бяха отсрочени с 1 година поради пандемията.

Миналата седмица фармацевтичният алианс Pfizer/BioNTech разгласи, че имунизацията, която създава, е постигнала 90% успеваемост. Бах, който преди този момент твърдеше, че една ваксина не може да е магическо решение, в този момент сподели, че олимпийският комитет беседва с производители и здравни специалисти, като въпреки всичко предизвести, че МОК няма да пререди опашката от тези, които най-вече се нуждаят от имунизацията.

" За да предпазим японския народ и от почитание към хората в страната, МОК ще постави огромни старания колкото може повече хора - олимпийски участници и фенове да дойдат тук имунизирани, в случай че до тогава има ваксина на разположение - сподели Бах. - Това прави всички нас уверени, че може да имаме фенове на олимпийския стадион следващата година и че феновете ще се радват на безвредна среда. Първият приоритет обаче птрябва да е ваксина за медицински сестри, лекари и хората, които поддържат обществото ни живо. Ако по-късно има останали ваксини, МОК ще поеме разноските, тъй че участниците да могат да получат ваксина ".

Бах организира първата си среща очи в очи с японския министър председател Йошихиде Суга, като на нея и двамата повториха желанията си игрите да се проведат по проект идващото лято - от 23 юли до 8 август.

" На тази среща ние се уверихме в общата си увереност да превърнем в цялостен триумф олимпийските и параолимпийски игри в Токио - сподели Бах. - Заедно можем да ги създадем и олимпийският огън да освети края на тунела. 

Суга, който наследи като министър председател отдръпналия се заради здравословни аргументи през септември Шиндзо Абе, изясни, че " се обмислят разнообразни разновидности за обезпечаването на фенове на надпреварите и дружно с президента Бах работим в тясно съдействие за обезпечаване на безопасни игри ".

В Токио Бах се срещна също и с губернаторката на Токио Юурико Коике, с цел да разиска и с нея подготовката за олимпиадата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР